حالت تاریک
  • دوشنبه, 1404/04/30 شمسی | 2025/07/21 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
پوشش‌ بیمه‌ای درمان ناباروری؛ از طرح تا اجرا
عصر اترک بررسی کرد؛

پوشش‌ بیمه‌ای درمان ناباروری؛ از طرح تا اجرا

ناباروری یکی از چالش‌های مهم سلامت خانواده‌هاست که علاوه بر اثرات روانی، بار مالی سنگینی بر دوش زوج‌ها می‌گذارد، در خراسان‌شمالی، با اجرای طرح‌های حمایتی و گسترش پوشش‌های بیمه‌ای، تلاش می‌شود تا مسیر درمان هموار شود.

 به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، ناباروری یکی از چالش‌های مهم بسیاری از خانواده‌ها است که می‌تواند تأثیر عمیقی بر سلامت روانی و کیفیت زندگی زوج‌ها داشته باشد.

 طی سال‌های اخیر، با افزایش آگاهی جامعه و پیشرفت‌های علمی در زمینه درمان ناباروری، توجه ویژه‌ای به حمایت‌های مالی و بیمه‌ای از این دسته از زوجین شده است. فراهم‌کردن پوشش‌های بیمه‌ای مناسب می‌تواند علاوه بر کاهش فشارهای اقتصادی، امکان دسترسی به خدمات درمانی پیشرفته را برای همه اقشار جامعه فراهم کند و امید به تحقق رؤیای فرزندآوری را در دل خانواده‌ها زنده نگه دارد.

 طرح جوانی جمعیت به‌عنوان یکی از طرح‌های عملیاتی و قابل‌توجه در کشور در آمده است که برای رفع مشکلات ناباروری و افزایش باروری‌ها گام‌های مثبت زیادی در بخش‌های حمایت از زوجین نابارور برداشته شده است.

 

 نشان‌دار شدن ۴۸۰۰ زوج نابارور در خراسان شمالی

 مهرداد سفیدگران در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» گفت: در حال حاضر ۴ هزار و ۸۲۴ زوج نابارور در خراسان شمالی نشان‌دار شدند که از خدمات بیمه سلامت برخوردار هستند.

 وی ادامه داد: نشان‌دار شدن زوج‌های ناباور از طریق پزشک در سامانه درج می‌شود و فرد موردنظر از خدمت برخوردار و یا فرد باید مدارک موردنیاز را به بیمه سلامت ببرد و توسط بیمه سلامت از این خدمت برخوردار شود.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان شمالی اضافه کرد: طرح حمایت از زوج‌های نابارور از آبان‌ماه سال ۱۴۰۱ آغاز شده و تکامل پیدا کرده است.

 وی گفت: در استان خراسان شمالی در حال حاضر مرکز درمان ناباروری بیمارستان بنت‌الهدی بجنورد تا سطح سه، خدمات ناباروری که کامل‌ترین سطح خدمات درمان ناباروری است، انجام می‌گیرد.

 این مسئول یادآور شد: همچنین سطح دو نیز در بیمارستان امام خمینی (ره) اسفراین در قالب خدمات متوسط به زوج‌های نابارور ارائه می‌شود و سطح یک نیز در مرحله ویزیت و معاینه تشخیصی است که در استان انجام می‌شود.

 سفیدگران ابراز داشت: براین‌اساس برای ارائه خدمات ناباروری در خراسان شمالی دو مرکز دولتی در حال فعالیت هستند.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان شمالی دررابطه‌با پوشش بیمه‌ای زوج‌های نابارور در استان خراسان شمالی گفت: ۲۹ خدمت تجهیزات پزشکی، ۵۶ خدمت آزمایشگاهی، ۶۶ قلم دارو، هفت خدمت تصویربرداری، ۲۸ خدمت پزشکی و ۴۹ خدمت کد جراحی که مربوط به خدمات تخصصی IVF و IUI و میکرواینجکشن، ICSI و انتقال جنین فریز شده مورد تعهد بیمه‌ها است.

 

 فعالیت ۲ مرکز درمان ناباروری دولتی در خراسان شمالی

 این مسئول ادامه داد: علاوه بر این، بسته غربالگری جنین، بسته خدمات تشخیصی آزمایش ژنتیکی، ۱۶ کد آزمایشگاهی ژنتیک، درمان ناباروری در شخص ثالث مثل رحم اجاره‌ای، خدمات انجماد، جنین اهدایی، ذخیره‌سازی بافت تولیدمثل درمان انجام می‌شود؛ اما هزینه اجاره جزو تعهد سیستم دولتی نیست.

 وی بیان داشت: دو مرکز دولتی در استان خراسان شمالی و ۱۴۴ مرکز درمان ناباروری در کشور که شامل دولتی و غیردولتی است، تحت پوشش بیمه سلامت هستند و دریافت خدمت در این مراکز برای زوج‌های که نابارور و نشان‌دار شده‌اند در مراکز دولتی تنها ۱۰ درصد و در مراکز غیردولتی ۳۰ درصد هزینه باید توسط فرد پرداخت شود.

 سفیدگران گفت: دریافت خدمات برای مناطق محروم و روستایی هیچ تفاوتی با مناطق شهری ندارند، آنها می‌توانند توسط پزشک معرفی و نشان‌دار و خدمات را دریافت کنند و فرایند برای همه یکسان است.

 وی در پاسخ به این سؤال که بیمه سلامت حمایتی برای اعزام زوج‌های نابارور به شهرهای بزرگ دارد، توضیح داد: از لحاظ مالی حمایت نداریم؛ اما از لحاظ مشاوره که به کدام مراکز مراجعه کنند و یا طریقه برخورداری از خدمات مراکز در خارج استان به‌صورت کامل در شرایطی که بیمار تمایل داشته باشد، انجام می‌گیرد.

 مدیرکل بیمه سلامت استان اضافه کرد: هزینه رفت و آمد، حمل و نقل، خوراک تحت پوشش بیمه سلامت نیست، مواردی مهمی هستند که قطعاً باعث مشکلات و محدودیت‌هایی برای زوجین نابارور خواهد شد.

ارائه خدمت ناباروری بدون سقف پوشش بیمه‌ای

 این مسئول گفت: تکمیل و راه‌اندازی مرکز سطح سه و سطح دو خدمات ناباروری در استان خراسان شمالی قطعاً گام بزرگی در راستای درمان ناباروری در استان بوده است، زیرا صرفاً تهیه دستگاه مدنظر نیست، بلکه باید متخصص‌های مختلف هماهنگ شوند که این خدمت عرضه شود و در حال حاضر در استان مرکز بنت‌الهدی این خدمات را ارائه می‌دهد.

 وی با اشاره به وجود محدودیت فرهنگی در خراسان شمالی گفت: مردم ارائه خدمت در خارج استان را به نسبت داخل استان ترجیح می‌دهند.

 سفیدگران یادآور شد: اطلاع‌رسانی از طریق رسانه‌ها، صدا و سیما دائماً در حال انجام است تا گروه هدف بتوانند از این خدمات برخوردار شوند.

 مدیرکل بیمه سلامت خراسان شمالی گفت: بزرگ‌ترین مانع در مسیر حمایتی از زوج‌های نابارور شامل مسائل فرهنگی، گاهی کمبود اعتبار و نبود مراکز خصوصی در خراسان

 وی در انتها بیان داشت: سقف پوشش بیمه‌ای در ارائه خدمت نداریم و بدون دفعات خدمات انجام و بیمه هزینه را لحاظ می‌کند.

 

 ثبت ۵ هزار ناباروری در طرح آمایش امید خراسان شمالی 

 مریم معصومی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» با اشاره به اینکه اعزام تیم سیار به روستاها و مناطق محروم برای شناسایی زوج‌های نابارور نداریم، گفت: این در حالی است که فعالیت دیگری در دست انجام است که تحت عنوان طرح آمایش امید از ابتدای سال آغاز شده است.

 مدیرگروه جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ادامه داد: این طرح به این‌گونه است که مراقبان سلامت، بهورزها و ماماها با تمام بانوان سنین ۱۰ تا ۵۴ سال همسردار که واجد باروری هستند، تماس تلفنی برقرار کرده‌اند.

 وی یادآور شد: طی تماس‌های تلفنی صورت‌گرفته وضعیت باروری اولیه و ثانویه استخراج شده و بر اساس این آمایش که صورت‌گرفته تعداد ۱۸۴ هزار و ۳۷۶ زن ۱۰ تا ۵۴ساله همسردار در استان داریم که واجد شرایط باروری هستند و از این تعداد ۵ هزار و ۸۵ نفر زنان ناباروری را اعلام کردند.

 این مسئول بیان داشت: این در حالی است که شاید آمار بسیار بیشتر از این باشد که توسط خانواده‌ها اعلام نمی‌شود، منتهی این رقم از حد انتظار پیش‌بینی‌شده بیشتر است.

 معصومی خاطرنشان کرد: بعد از شناسایی آنها به مراکز خانه‌های بهداشت که نزدیک‌ترین مرکز به محل زندگی آنها است، دعوت می‌شوند تا مراجعه کنند، خدمات بهداشتی را می‌گیرند و بعد از آن به مراکز درمان ناباروری معرفی می‌شوند.

 

 زوج‌های نابارور در مرکز بنت‌الهدی بجنورد نشان‌دار می‌شوند

 وی گفت: برای نشان‌دار شدن زوج‌های نابارور به بیمارستان بنت‌الهدی معرفی می‌شوند که بعد از نشان‌دار شدن می‌توانند از خدمات بیمه‌ای برخوردار شوند که شامل ۹۰ درصد پوشش بیمه‌ای است.

 این مسئول ابراز داشت: بیمارستان بنت‌الهدی بجنورد خدمات سطح سه درمان ناباروری را به‌صورت کامل ارائه می‌دهد و در شرایطی که مادر به دریافت خدمت فراتر از این مرکز باشد به سایر استان ارجاع داده می‌شوند.

 معصومی گفت: همچنین برای آمادگی افراد جهت فرزندآوری پیش از ازدواج کلاس‌هایی تحت عنوان آمادگی هنگام ازدواج هستیم که زوج‌های باید در این کلاس‌ها شرکت کنند و تحت عنوان مهارت‌های زندگی، اخلاق، احکام، فرزندآوری و فواید بارداری، سلامت جنسی و پیشگیری از ناباروری توسط مربیان آموزش‌دیده و تأیید شده به همه زوج‌ها ارائه می‌شود و بعد از دریافت گواهی عقد را انجام دهند.

۲۳۰۰ مراجعه زوجین نابارور به مرکز بنت‌الهدی بجنورد

 محمدرضا صفدری در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» گفت: طی سه‌ماهه نخست سال جاری تعداد ۲ هزار و ۳۱۱ زوج نابارور به مرکز درمانی ناباروری بنت‌الهدی بجنورد برای دریافت خدمت مراجعه کرده‌اند که از این تعداد یک هزار و ۸۹۸ مورد ویزیت انجام شده است.

 معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اضافه کرد: همچنین در راستای ارائه خدمات ناباروری در استان در مرکز درمان ناباروری بنت‌الهدی تعداد ۶۰۴ مورد سونوگرافی انجام و در نهایت ۱۰۵ پرونده تشکیل شده است.

 این مسئول با اشاره به اینکه طی سال جاری ۲۰۳ مورد مشاوره به زوجین داده شده، خاطرنشان کرد: همچنین در راستای دریافت خدمت ناباروری تعداد ۴۴ مورد IVF و ۴۰ مورد IUI و ۲۸ مورد انتقال جنین، ۲۷ مورد تخمک کشی انجام شده است.

 

 انصراف ۷۱ زوج در خراسان شمالی از سقط‌جنین

 وی بیان داشت: علاوه بر این در راستای اهمیت به جمعیت در کشور و استان خراسان شمالی بعد از اجرایی‌شدن طرح نفس از ابتدای سال ۷۲ مورد که سعی بر سقط‌جنین داشتند مراجعه و ۷۱ مورد از سقط انصراف دادند.

 صفدری گفت: طی سه‌ماهه نخست تعداد ۳۱ نوزاد از متولدینی بوده‌اند که والدینشان نسبت به سقط آنها اقدام کرده بودند و با طرح نفس از سقط‌جنین منصرف شده بودند و اکنون نوزاد متولد شده است.

 

 نتیجه‌گیری: حمایت‌های بیمه‌ای از زوج‌های نابارور نقش بسیار مهمی در کاهش بار مالی و روانی این معضل اجتماعی ایفا می‌کند و می‌تواند دسترسی به درمان‌های مؤثر را تسهیل کند.

 برای اینکه این طرح‌ها مؤثر و عملیاتی باشند، نیازمند گسترش پوشش بیمه‌ای، افزایش آگاهی عمومی، تسهیل دسترسی به مراکز درمانی معتبر، نظارت مستمر بر کیفیت خدمات و ارائه حمایت‌های روانی و اجتماعی جامع هستیم.

 تنها با حرکت هماهنگ و برنامه‌ریزی دقیق می‌توان امید را به زندگی زوجین نابارور بازگرداند و مسیر تحقق رؤیای فرزندآوری را هموار کرد.

 

 تهیه و تنظیم گزارش: آرزو رحمانی

 انتهای خبر/

 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!