حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1404/02/23 شمسی | 2025/05/13 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
صادرات ۱۱۹۰ تن محصولات گلخانه‌ای در خراسان‌شمالی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی:

صادرات ۱۱۹۰ تن محصولات گلخانه‌ای در خراسان‌شمالی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در مجموع، بیش از یک هزار و ۱۹۰ تن از محصولات گلخانه‌ای استان به کشورهای خارجی و استان‌های دیگر صادر شده است.

محمد محمدزاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، با بیان اینکه در پنج سال اخیر، سطح گلخانه‌های استان خراسان شمالی به طور قابل‌توجهی رشد داشته است، گفت: این سطح از ۶۲ هکتار در سال ۱۳۹۸ به ۹۳/۳ هکتار در سال ۱۴۰۲ افزایش‌یافته است که نشان‌دهنده توجه ویژه به توسعه کشاورزی گلخانه‌ای در منطقه است.

وی تأکید کرد: باتوجه‌به محدودیت منابع آبی و بحران کم‌آبی در استان، این نوع کشاورزی به یکی از اولویت‌های اساسی در سیاست‌های توسعه کشاورزی تبدیل شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: استفاده از فضای کنترل‌شده گلخانه‌ها، علاوه بر افزایش بهره‌وری، امکان کشت محصولات با نیاز آبی کمتر را فراهم می‌آورد، به‌ویژه در مناطق کم‌آب که استفاده بهینه از منابع آبی ضروری است.

استفاده از فناوری‌های نوین در مدیریت آبیاری با اشاره به برنامه‌های این سازمان در راستای توسعه گلخانه‌ها برای افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف آب، عنوان کرد: یکی از این برنامه‌ها، هوشمندسازی گلخانه‌ها از طریق بهره‌گیری از سیستم‌های آبیاری خودکار است که زمان و میزان آبیاری را متناسب با نیاز گیاهان تنظیم می‌کند.

محمدزاده اضافه کرد: این سیستم‌ها علاوه بر کاهش مصرف آب، از پوسیدگی ریشه‌ها و غرقاب‌شدن گیاهان نیز جلوگیری می‌کنند.

وی همچنین بیان کرد: استفاده از فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی برای پیش‌بینی و مدیریت دقیق نیازهای آبی گیاهان، یکی دیگر از گام‌های مؤثر در این زمینه است.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: علاوه بر این، در این استان به کشت گیاهان دارویی نظیر گل‌گاوزبان، آلوئه‌ورا، سیر، زردچوبه و ریحان توجه ویژه‌ای شده است که هم‌زمان با کاهش مصرف آب، بازده اقتصادی بالایی را به همراه دارند.

وی در خصوص کِشت محصولات نوبرانه، گلخانه‌های خراسان شمالی گفت: بعضی از گلخانه‌های استان میوه‌هایی چون پاپایا، لیموترش، انگور و همچنین محصولات لوکسی چون فلفل‌دلمه‌ای رنگی و توت‌فرنگی تولید می‌کنند که این محصولات علاوه بر تأمین نیازهای داخلی، به خارج از استان و حتی کشورهای دیگر نیز صادر می‌شوند.

وی به اقدامات این سازمان برای حمایت از گلخانه‌داران اشاره کرد و گفت: اعطای تسهیلات و یارانه‌ها برای تجهیز و راه‌اندازی گلخانه‌ها از جمله اقدامات این سازمان است.

این مسئول در ادامه بیان کرد: در سال ۱۴۰۳، ۳۱ پرونده به مبلغ ۱۰۵ میلیارد تومان برای ایجاد و ۱۴ پرونده به مبلغ ۱۳ میلیارد تومان برای تجهیز و راه‌اندازی گلخانه‌ها معرفی شده است.


اشتغال حدود ۴ هزار نفر در گلخانه‌ها

 وی یکی از اثرات مثبت کشت گلخانه‌ای استان را، اشتغال‌زایی بالای آن دانست و افزود: در حال حاضر بین ۹۰۰ تا یک هزار و ۴۰۰ نفر به طور مستقیم و یک هزار و ۸۰۰ تا ۲ هزار و ۸۰۰ نفر به طور غیرمستقیم از طریق توسعه گلخانه‌ها مشغول به کار هستند.

محمدزاده ادامه داد: به‌ازای هر هکتار گلخانه، ۱۰ تا ۱۵ نفر به طور مستقیم و ۲۰ تا ۳۰ نفر به طور غیرمستقیم شغل پیدا می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این، باتوجه‌به اینکه گلخانه‌ها امکان تولید در چهارفصل سال را فراهم می‌کنند، این بخش به طور قابل‌توجهی به کاهش مهاجرت روستاییان و افزایش ماندگاری آنها در روستاها کمک کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: در نتیجه، با بهبود شرایط اقتصادی ناشی از اشتغال در این بخش، روند مهاجرت از روستاها به شهرها کاهش‌یافته و به‌ویژه در مناطقی مانند اسفراین، شاهد مهاجرت معکوس روستائیان بوده‌ایم. 

 

توسعه گلخانه‌ها برای کاهش وابستگی به آب زیرزمینی

وی به اثرگذاری مثبت توسعه گلخانه‌ها در کاهش وابستگی به منابع آبی زیرزمینی اشاره کرد و گفت: باتوجه‌به شرایط خاص استان و بحران آب، استفاده از سیستم‌های آبیاری مدرن، جمع‌آوری آب باران و کشت محصولات کم‌آب طلب به‌عنوان راهکارهایی برای حفظ منابع آبی و کاهش فشار به سفره‌های آب زیرزمینی به کار گرفته شده است.

محمدزاده در ادامه افزود: از طرف دیگر، استان برای گسترش گلخانه‌ها در قالب شهرک‌های کشاورزی نیز برنامه‌هایی را در دست اجرا دارد.

وی یادآور شد: در حال حاضر چهار شهرک گلخانه‌ای در استان فعال است که می‌تواند زمینه‌ساز افزایش سطح تولید محصولات کشاورزی و گلخانه‌ای در آینده باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در پایان عنوان کرد: باتوجه‌به روند روبه‌رشد گلخانه‌ها و توجه ویژه به بهره‌برداری از فناوری‌های نوین، می‌توان امیدوار بود که این بخش نه‌تنها به افزایش تولید کشاورزی استان کمک کند، بلکه به تحقق اهداف توسعه پایدار و بهره‌وری بیشتر از منابع آبی نیز منجر شود. 

انتهای خبر/یزدانی

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!