حالت تاریک
  • یکشنبه, 1404/02/14 شمسی | 2025/05/04 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
دستمزد پایین باعث نارضایتی کارگران نانوایی‌ها شده است
مسئول اتحادیه نانوایان بجنورد:

دستمزد پایین باعث نارضایتی کارگران نانوایی‌ها شده است

مسئول اتحادیه نانوایان شهرستان بجنورد گفت: طبق وضع موجود، دستمزد حداقلی کارگران نانوایی ماهانه ۷ میلیون و ۲۰۰ هزارتومانی سبب افزایش گلایه‌ها و ترک محل کار و کمبود کارگران نانوایی شده است.

 مسلم صمدی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» با اشاره به دستمزد پائین کارگران نانوایی گفت: در تمامی صنف‌ها در ابتدای سال در قیمت‌گذاری‌های ارائه کالا یا خدمات شاهد افزایش قیمت هستیم حتی تعرفه‌های حق بیمه تأمین اجتماعی در سال جاری نیز بیش از ۴۰ درصد افزایش‌یافته است درحالی‌که دستمزد کارگران نانوایی افزایش پیدا نکرده است.

مسئول اتحادیه نانوایان شهرستان بجنورد افزود: طبق وضع موجود، دستمزد حداقلی کارگران نانوایی ماهانه ۷ میلیون و ۲۰۰ هزارتومانی سبب افزایش گلایه‌ها و ترک محل کار و کمبود کارگران نانوایی شده است.

وی با بیان اینکه در موضوع افزایش دستمزد کارگران نانوایی دغدغه‌مند و پیگیر هستیم، خاطرنشان کرد: افزایش دستمزد کارگران بعد از افزایش نرخ نان رخ خواهد داد در این راستا اتحادیه صنف نانوایان شهرستان همواره افزایش نرخ نان را به اتاق اصناف استان، اداره صنعت و معدن، سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و استانداری اعلام کرده و بعد از بررسی و کارشناسی، قیمت پیشنهادی به سازمان حمایت وزارت اقتصاد و دارایی اعلام می‌کند، وزارت اقتصاد و دارایی نیز بعد از ارزیابی، قیمت نهایی را به استانداری اعلام می‌کند.

صمدی گفت: نان به‌عنوان یک کالای اساسی و راهبُردی قیمت آن در سطح ملی قیمت‌گذاری می‌شود، در واقع تا زمانی که قیمت نان به‌صورت دستوری ابلاغ شود برای اقتصاد نانواها و کارگران مشکل‌ساز می‌شود، در سال گذشته ۲۵ درصد اجازه افزایش نرخ نان را به استان دادند که رقم افزایشی آن خیلی نامقدار بود که در بهبود اقتصاد نانوایان باوجود تورم بالا، تأثیری نداشت.

این مسئول، نرخ نان و دستمزد کارگران را یکی از مولفه‌های مهم کیفیت نان دانست و تصریح کرد: اگر اقتصاد نانوا و کارگران آن تأمین شود یقیناً بر کیفیت نان نیز تأثیر خواهد گذاشت، درحالی‌که کارگر نانوایی صبح تا شب در نانوایی جان می‌کند و ماهانه بین ۷ تا ۸ میلیون تومان دستمزد دریافت می‌کند، بازدهی و انگیزه کارکردن به‌شدت کاهش می‌یابد.

وی گفت: مردم و ارگان‌های نظارتی باید ابتدا اقتصاد خانواده نانوا و کارگر را مشاهده کنند سپس به ارزیابی کیفی آن بپردازند، با ماهی ۷ میلیون تومان نمی‌توان افزایش قیمت‌های خوراکی، پوشاک، کرایه منزل و مغازه و ارتزاق روزانه زندگی را تأمین کرد.

وی افزود: بنده به‌عنوان رئیس اتحادیه شرمنده نانوایان هستم زمانی که برای بهبود درآمد و اقتصاد نانوایان و نرخ دستمزد کارگر اقدام چشمگیری نداشته‌ام در نظارت از آن‌ها ایراد بگیرم یا برای بهسازی نانوا و کیفیت موضوعی را به آن‌ها تحمیل کنم.

صمدی ادامه داد: در کجای کشور قیمت نان یک هزار و ۳۷۵ تومان نرخ‌گذاری شده است، مسئولان بالادستی باید عزمی جدی برای تعیین نرخ واقعی نان بگیرند تا گره‌گشای اقتصاد خانواده نانوایان و کارگران باشد.

 مسئول اتحادیه نانوایان شهرستان بجنورد در پاسخ به این سؤال که چرا قیمت نان‌های آزادپز در نانوایی‌ها اختلاف قیمت بالایی دارند، اظهار کرد: آزادپزها آردشان را به‌صورت یارانه‌ای از دولت دریافت می‌کنند، اما بر اساس وزن چانه خمیر و نوع نانی که پخت می‌کنند متفاوت است.

وی گفت: نانوایی‌ها ملزم به رعایت قیمت نان ابلاغی اتحادیه بر اساس وزن چانه خمیر و نوع نان هستند، نانواها تحت هیچ شرایطی نمی‌توانند قیمت نان را افزایش یا از وزن آن کم کنند، نان‌ها باید با وزن چانه ابلاغی پخت و به مردم ارائه شوند، حال‌آنکه نانوایی‌ها می‌توانند برای مشتری‌مداری قیمت آن را تا حدی کاهش دهند.

وی تصریح کرد: دستمزد کارگران نانوایی آزادپز و دولتی پز توافقی است، نانوایی‌های آزادپز به دلیل پخت کمتر دستمزد کارگرانشان نیز توافقی است، دستمزد کارگران هر سال طی جلسه‌ای با نماینده اداره کار و تعاون، نماینده کارگری و اتحادیه نانوایان ارزیابی می‌شود و بر مبنای حداقل و حداکثر حقوق ابلاغی کارگر و بر مبنای تعداد پخت کیسه آرد بررسی و اعلام می‌شود.

صمدی گفت: سال گذشته به دلیل این‌که نرخ نان ناچیز افزایش یافت به‌ناچار قیمت دستمزد کارگر نیز با حداقلی تعیین شد درحالی‌که اگر قیمت نان واقعی‌سازی شود، دستمزد کارگر نیز بهبود خواهد یافت.

 

 مصاحبه از هدیه دهقانی

 انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!