حالت تاریک
  • شنبه, 1404/08/24 شمسی | 2025/11/15 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری عصر اترک هستید؟
۷۶ درصد متقاضیان بازنشستگی پیش‌ازموقع خراسان‌شمالی شاغلان مشاغل‌سختند
مدیرکل کار خراسان شمالی اعلام کرد:

۷۶ درصد متقاضیان بازنشستگی پیش‌ازموقع خراسان‌شمالی شاغلان مشاغل‌سختند

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: در نیم‌سال اول امسال، بیش از ۷۶ درصد مشاغل متقاضیان بهره‌مندی از قانون بازنشستگی پیش‌ازموقع، سخت و زیان‌آور تشخیص داده شده‌اند.

محمد خوش آینه در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، اظهار کرد: در نیم‌سال اول سال جاری، ۲ هزار و ۵۳۸ عنوان شغل در قالب ۴۵۵ درخواست از سوی متقاضیان واجد شرایط در سامانه مشاغل سخت و زیان‌آور ثبت شده است. 

 خوش‌آینه گفت: از این تعداد یک هزار و ۹۴۵ عنوان شغل پس از بررسی در کارگروه‌های بدوی و تجدیدنظر، معادل حدود ۷۶/۷۶ درصد، به‌عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور تأیید شده است. 

وی تصریح کرد: بر اساس این گزارش، کارفرمایان کارگاه‌های فعال که برخی از مشاغل آن‌ها در کارگروه‌های استانی سخت و زیان‌آور شناخته شده، موظف هستند ظرف دو سال از تاریخ ابلاغ تصمیم قطعی کارگروه، نسبت به ایمن‌سازی عوامل و شرایط محیط کار بر اساس حد مجاز و استانداردهای مصوب در قانون کار و آئین‌نامه‌های مربوط اقدام کنند. 

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی اضافه کرد: این اقدام‌ها باهدف ارتقای ایمنی و سلامت محیط‌های کاری و همچنین بهره‌مندی مناسب‌تر از قانون بازنشستگی پیش‌ازموقع انجام شده است.

خوش آئینه افزود: بیمه‌شدگانی که حداقل ۲۰ سال سابقه کار متوالی یا ۲۵ سال سابقه کار متناوب و پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان‌آور را داشته باشند بدون شرط سنی می‌توانند درخواست بازنشستگی از سازمان تأمین اجتماعی کنند.

وی خاطرنشان کرد: مشاغل سخت و زیان‌آور به کارهایی اطلاق می‌شود که عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار در آن‌ها بالاتر از حد استاندارد است و در اثر اشتغال کارگر، تنشی به‌مراتب بالاتر از ظرفیت‌های طبیعی، جسمی و روانی در فرد ایجاد می‌شود که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن است.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!