
سرپرست ادارهکل فناوری اطلاعات استان خبر داد:
پوشش اینترنت در بیش از ۹۰ درصد خراسانشمالی
سرپرست ادارهکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان شمالی گفت: در حال حاضر، پوشش اینترنت در بیش از ۹۰ درصد مناطق شهری و روستایی برقرار است .
محمد نوری مطلق در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، با اشاره به اجرای طرح ملی «ایران دیجیتال» در سطح کشور، از آمادگی زیرساختهای ارتباطی استان برای اجرای این طرح در مدارس خبر داد.
وی اظهار کرد: استان خراسان شمالی در حوزه زیرساخت ارتباطی وضعیت نسبتاً مطلوبی دارد و در برخی شاخصها جزو استانهای دارای رتبه بالا در سطح کشور است.
سرپرست معاونت ادارهکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان شمالی تصریح کرد: در حال حاضر، پوشش اینترنت در بیش از ۹۰ درصد مناطق شهری و روستایی برقرار است و از بسترهایی چون فیبر نوری، اینترنت موبایل و ADSL برای ارائه خدمات استفاده میشود.
زیرساختهای استان پاسخگوی اجرای طرح ایران دیجیتال است
نوری مطلق افزود: زیرساختهای موجود برای اجرای طرح ایران دیجیتال کفایت میکند، به خانوادهها و اطرافیان توصیه کردهام فرزندان خود را در این طرح ثبتنام کنند. خوشبختانه در تجربههای ما، اغلب بدون مشکل به دورهها دسترسی یافتهاند.
وی در پاسخ به این سؤال که چه تعداد از مدارس استان به اینترنت و تجهیزات کافی مانند رایانه و شبکه داخلی مجهز هستند، گفت: آمار دقیقی در این زمینه ندارم، اما باتوجهبه الزام ثبت نمرات، ثبتنام و سایر امور آموزشی در سامانههای کشوری، تقریباً تمامی مدارس به اینترنت متصل هستند. البته نوع اتصال ممکن است در برخی مدارس با فیبر نوری و در برخی با تکنولوژی قدیمیتر باشد.
نوری درباره اهداف طرح ایران دیجیتال نیز گفت: این طرح باهدف آموزش رایگان زبان برنامهنویسی به بیش از ۲ میلیون دانشآموز کشور راهاندازی شده است. آموزشها با زبان برنامهنویسی پایتون آغاز میشود و در مراحل بعدی مباحثی چون پایتون پیشرفته و هوش مصنوعی نیز به آن افزوده خواهد شد.
سرپرست معاونت ادارهکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان شمالی، ادامه داد: فلسفه این آموزشها تقویت تفکر الگوریتمی، برنامهریزی ذهنی و مهارتافزایی برای آینده تحصیلی و شغلی دانشآموزان است.
افزایش پوشش اینترنت روستایی با طرح USO
وی در پاسخ به سؤالی درباره اقدامات انجامشده برای جبران شکاف دیجیتال بین مناطق شهری و روستایی، گفت: در سالهای اخیر، بهویژه با اجرای طرح USO، تلاش شده تا ارتباطات در روستاها گسترش یابد.
نوری مطلق اضافه کرد: در قالب این طرح، هر سال چندین میلیارد تومان برای ایجاد یا ارتقای دکلهای ارتباطی و تبدیل پوشش 3G به 4G اختصاص مییابد و هماکنون سرعت اینترنت در بسیاری از روستاها همسطح با مناطق شهری شده است.
وی در پاسخ به سؤالی درباره میزان دسترسی خانوارهای دانشآموزی به گوشی هوشمند یا رایانه، گفت: آمار رسمی در این زمینه ندارم، اما با استناد به اطلاعات ثبتشده در سامانه شاد طی دوران کرونا، میتوان گفت که حدود ۹۰ تا ۱۰۰ درصد دانشآموزان استان و خانوادههایشان به ابزارهای ارتباطی دیجیتال متصل هستند.
در پایان، نوری مطلق درباره نقش ادارهکل ارتباطات استان در پشتیبانی از اجرای این طرح، اظهار کرد: نقش ما در استان بیشتر توسعه زیرساخت ارتباطی، اطلاعرسانی و هماهنگی با آموزشوپرورش بوده است. اجرای طرح ایران دیجیتال از سوی سازمان فناوری اطلاعات ایران، وابسته به وزارت ارتباطات، در سطح ملی هدایت میشود و در صورت درخواست برای نقشهای بیشتر، آماده همکاریهای بیشتر نیز هستیم.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!