حالت تاریک
  • شنبه, 1404/05/04 شمسی | 2025/07/26 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
افزایش عملکرد محصولات دیم خراسان‌شمالی با ارقام مقاوم
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان شمالی خبر داد:

افزایش عملکرد محصولات دیم خراسان‌شمالی با ارقام مقاوم

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان شمالی گفت: تولید محصولات دیم خراسان شمالی با استفاده از ارقام تحقیقاتی مقاوم، افزایش داشته است.

جلیل علوی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» از تمرکز این مرکز بر توسعه ارقام بومی و مقاوم به خشکی گندم و جو در راستای «طرح جهش تولید» خبر داد و گفت: این ارقام، حاصل سال‌ها تحقیق و پژوهش محققان استان بوده و نقش مهمی در افزایش عملکرد محصولات دیم ایفا کرده‌اند.

وی با اشاره به اهداف «طرح جهش تولید» در بخش کشاورزی، غلات، به‌ویژه گندم و جو را از عمده‌ترین محصولات تحت پوشش این طرح دانست که هدف آن افزایش عملکرد در آنهاست.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان شمالی، تأکید کرد: تحقیقات این مرکز، به‌خصوص در ایستگاه تحقیقات کشاورزی شیروان که بیش از ۲۰ سال قدمت دارد، بر روی اصلاح و معرفی ارقام مناسب این محصولات متمرکز بوده است.

وی اضافه کرد: علاوه بر غلات، بر روی گیاهان روغنی مانند گلرنگ و حبوباتی چون نخود و عدس نیز تحقیقاتی صورت می‌گیرد.

 

نیمی از ارقام گندم و جو استان دیم است 

علوی با بیان اینکه از مجموع ۲۷ تا ۲۸ رقم گندم و جو که در استان کشت می‌شود، حدود نیمی از آنها ارقام دیم هستند، تأکید کرد: تمامی ارقام دیم مورد استفاده در استان، نتیجه یافته‌های تحقیقاتی خود محققان خراسان شمالی است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان شمالی در ادامه گفت: این ارقام طی ۱۰ تا ۱۲ سال کار تحقیقاتی بر روی منابع ژنتیکی مختلف در ایستگاه شیروان توسعه یافته‌اند. پس از تولید محدود، این بذرها توسط پیمانکاران تکثیر شده و در اختیار کشاورزان قرار گرفته‌اند.

 وی افزود: این ارقام نیز پس از بررسی و تأیید کارشناسان، برای کشت در مناطق مناسب خراسان شمالی معرفی می‌شوند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، با اشاره به روند گرمایش اقلیم و کاهش بارندگی‌ها، گفت: رویکرد ما از تحقیقات این است که بتوانیم ارقامی را ایجاد کنیم که با کمترین بارندگی‌ها، عملاً به بار بنشینند و محصول قابل‌توجه و اقتصادی برای کشاورز تولید کنند.

علوی اظهارکرد: این رویکرد، در شرایط خشکسالی‌های اخیر، اهمیت بیشتری یافته است، چرا که ارقامی که توانایی تحمل شرایط سخت‌تر را دارند، با اطمینان بیشتری در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!