
استاد هیات علمی دانشگاه جاجرم:
مکتب امام حسین (ع) جامعه را بیمه میکند
استاد هیات علمی دانشگاه جاجرم گفت: بدون شک محرم و محفل عزای امام حسین (ع) میتوانند بهعنوان یک واکسن فرهنگی عمل کرده و جامعه را بیمه کند.
محمدهادی حیدریان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» اظهار کرد: باتوجهبه هجمه شبانهروزی دشمن با هزینههای هنگفت رسانهای و تبلیغی علیه دین اسلام و شعائر دینی و اعتقادی، به نظر میرسد تبلیغ دین اسلام به شیوههای نوین از سنین پایه بسیار اهمیت و ضرورت دارد.
وی افزود: آشنایی نسل جوان و نوجوان با ادبیات، مفاهیم و فرهنگ عاشورایی و نهضت امام حسین (ع) و یاران با وفایش میتواند رنگوبوی جامعه را سمت اعتقاد محوری سوق دهد.
استاد رشته الهیات دانشگاه جاجرم گفت: حضور نسل نوجوان در این مراسمها، یکی از راهکارهای مؤثر در مقابله با فراموشی فرهنگ عاشورا در میان نسل نوجوان است، در دورانی که تأثیر رسانههای خارجی و شبکههای اجتماعی بر جوانان و نوجوانان بیشتر شده است، چنین فضاها و فرصتهایی، میتوانند بهعنوان یک واکسن فرهنگی عمل کنند.
حیدریان تأکید کرد: این حضور تنها یک حرکت انسانی نیست، بلکه نشانهای از هوشیاری، بصیرت و تأثیرپذیری این نسل از پیام کربلا است.
وی افزود: این مراسم، نهتنها یک سنت مذهبی است، بلکه نمادی از مقاومت و ایستادگی جوانان ایرانی در برابر هر گونه تهدید خارجی به شمار میرود؛ چراکه نوجوانان ما با حضور پررنگ خود، پیام قدرتمندی را به دشمنان ارسال میکنند؛ پیام اینکه جوانهای ایران، با آگاهی و شور، آماده دفاع از مرزها و ارزشهای خود هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه جاجرم تصریح کرد: نوجوانان امروز با مکتب امام حسین (ع) پیوندی عمیق، هم در بُعد عاطفی و هم معرفتی برقرار کردهاند که این رابطه، تنها به سوگواری محدود نمیشود، بلکه نشانهای از درک سیاسی و اجتماعی آنان در همراهی با گفتمان مقاومت و ایستادگی در برابر دشمنان انقلاب نیز است.
حیدریان تأکید کرد: حضور پررنگ و آگاهانه نسل جدید در آئینهای محرم، نویدبخش استمرار پرصلابت مسیر انقلاب اسلامی است، این نسل، بازنده نگهداشتن فرهنگ عاشورا، روح مقاومت و ایستادگی را در آینده انقلاب بیمه خواهد کرد.
وی افزود: برگزاری برنامههای ویژه کودک و نوجوان توسط بسیاری از هیاتها، نشان از توجه جدی به انتقال مفاهیم عاشورایی دارد، کارگاههای نقاشی با موضوع کربلا، روایتگری کودکانه از واقعه عاشورا و نمایشهای تعاملی، بخشی از این فعالیتها است که محرم را برای نسل جوان، جذاب و قابلفهمتر میکند.
استاد رشته الهیات دانشگاه جاجرم گفت: این پیوند نسلی، رمز ماندگاری عاشورا است؛ فرهنگی که باگذشت قرنها، نهتنها کمرنگ نشده، بلکه با زبان امروز برای نسلهای آینده بازتعریف میشود.
وی اظهار کرد: نسل نوجوان، با تأسی به ایثار یاران امام حسین (ع) و الگوگیری از شخصیتهایی همچون حضرت زینب (س) و حضرت قاسم (ع)، در برابر تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمن ایستادهاند.
حیدریان خاطرنشان کرد: بدیهی است حضور و مشارکت نسل جوان و نوجوان در فعالیتهای مذهبی و تبلیغی محرم همراه با تبیین درست اهداف و فلسفه قیام عاشورا نتایج مثبتی در جامعه به همراه خواهد داشت که انتظار میرود متولیان آموزشی و فرهنگی نسبت به این موضوع مهم، دغدغه بیشتری داشته باشند چرا که پرورش گامبهگام کودکان و نوجوانان از سنین پایه به شیوه اهلبیت (ع) و فرهنگ عاشورا موجب سالمسازی جامعه میشود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!