حالت تاریک
  • دوشنبه, 1404/02/22 شمسی | 2025/05/12 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
۸۰ درصد مبتلایان آسم از کودکی درگیر بیماری‌اند
معاون بهداشتی علوم پزشکی خراسان شمالی:

۸۰ درصد مبتلایان آسم از کودکی درگیر بیماری‌اند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه در خراسان شمالی بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از جمعیت به آسم مبتلا هستند، گفت: حدود ۸۰ درصد آن‌ها از دوران کودکی با این بیماری روبه‌رو شده‌اند.

 افشین دلشاد در گفتگو با خبرنگار حوزه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، اظهارکرد: بیماری آسم یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن غیرواگیر بوده که در حال حاضر بیش از ۲۶۰ میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا هستند و علت بیش از ۴۵۰ هزار مرگ در سال در سراسر جهان است که اکثر آن‌ها قابل‌پیشگیری‌اند.

 وی با اشاره به اینکه بیماری آسم یک نوع بیماری عفونی و مسری نیست، ادامه داد: این بیماری مختص به گروه سنی کودکان نیست و در هر سنی می‌تواند فرد درگیر این بیماری باشد.

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اضافه کرد: علائم آسم طی زمان متغیر بوده و گاهی بیمار به طور طولانی‌مدت ممکن است بدون علامت باشد، اما امکان بروز علائم در فرد مبتلا تا پایان عمر وجود دارد.

 این مسئول یادآور شد: گفتنی است که دود اسپند نه‌تنها تأثیری در پیشگیری از ابتلا به آسم ندارد بلکه دود هرگونه ماده سوختنی می‌تواند سبب تشدید علائم آسم شود.

 دلشاد با اشاره به اینکه تغذیه با شیر مادر به‌ویژه در ۶ماهه اول زندگی موجب کاهش ابتلا به بیماری آسم و آلرژی می‌شود، یادآور شد: در حال حاضر حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از مردم در کشورهای صنعتی به‌نوعی با بیماری‌های آلرژیک درگیر هستند و طبق مطالعات انجام‌شده در کشور، درصد ابتلا به این بیماری در جامعه ما نیز ۳۶/۲ درصد است.

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: بسیاری از کودکان ۶ سال اول زندگی را در محیط‌های بسته و آپارتمانی می‌گذرانند و تماس کمی با عوامل طبیعی و آلرژن‌ها دارند که این موضوع باعث ضعف سیستم ایمنی در برابر آلرژن‌ها می‌شود.

 وی بیان داشت: عوامل دیگری همچون تغذیه ناسالم، مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها به‌ویژه در دوران بارداری، تغییرات اقلیمی و کاهش ارتباط با طبیعت نیز در افزایش شیوع آلرژی نقش دارند.

 دلشاد اضافه کرد: در صورتی که آلرژی‌های فصلی مدیریت نشوند، حدود ۵۰ درصد موارد ممکن است به آسم تبدیل شوند، همچنین آلرژی‌های مزمن می‌توانند کیفیت زندگی را کاهش دهند و حتی احتمال ابتلا به افسردگی را افزایش دهند.

 وی یادآور شد: بیماران باید درمان را طبق نظر پزشک دنبال کرده و صبور باشند چرا که درمان آلرژی روندی طولانی‌مدت دارد.

 این مسئول ابراز داشت: بر اساس آمار ثبت شده و بررسی‌های صورت‌گرفته در خراسان شمالی بین ۱۰ تا ۱۵ درصد از جمعیت به آسم مبتلا هستند که حدود ۸۰ درصد آن‌ها از دوران کودکی با این بیماری روبه‌رو شده‌اند.

 

 انتهای خبر/ رحمانی

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!