
عصراترک بررسی کرد؛
حمایت خیران؛ مرهمی برای کودکان بدسرپرست خراسانشمالی
زندگی معصومانه کودکان گاه در گیر و دار ناملایمات زندگی در خسران فرو میرود اما همان طور که خدا دری را پیش روی انسان میبندد، در دیگری را میگشاید و زندگی کودکانی که با ناملایمات همراه است را به سمت آغوشی گرم هدایت میکند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، همه ما انسانها با خواسته خودمان به دنیا نیامدهایم، خانوادهمان را خودمان انتخاب نکردهایم، مسیر زندگی مان را در زمان تولد با دست خودمان نچیدهایم.
برخی در یک خانواده گرم و صمیمی به دنیا میآیند و در ناز و نعمت بزرگ میشوند اما برخی از آغوش گرم پدر و مادر بنا به دلایلی محروم هستند، برخی نمیدانند «پدر» و «مادر» داشتن چه حسی میتواند داشته باشد و با سختی و رنج در خانوادهای در حال پرورش هستند.
همان طور که خدا دری را پیش روی انسان میبندد، در دیگری را میگشاید، زندگی کودکانی که با ناملایمات زندگی و سرنوشت غریبی همراه است را به سمت آغوشی گرم هدایت میکند.
در استان خراسان شمالی ۲۳۷ کودک بدسرپرست در ۱۴ مرکز بهزیستی خراسان شمالی نگهداری میشوند که خیران استان میتوانند با کمک و حمایتهای نقدی از آنان حمایت کنند تا اتفاقات مثبتی برای این کودکان بیفتد.
وجود ۲۳۷ کودک بدسرپرست در استان
صادق جعفری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» اظهار کرد: ۱۴ مرکز نگهداری کودکان بدسرپرست با ۲۳۷ فرزند در خراسان شمالی وجود دارد.
مدیرکل سازمان بهزیستی خراسان شمالی با بیان اینکه به صورت میانگین در هر مرکز ۱۶ کودک نگهداری میشوند، گفت: تعداد مراکز نگهداری از کودکان بدسرپرست در شهرستانهای گرمه، مانه و سملقان یک مرکز، اسفراین دو مرکز، بجنورد ۶ مرکز، شیروان سه مرکز است.
وی با بیان اینکه براساس نوع جنسیت و بازه سنی تقسیم بندیهای این کودکان در مراکز نگهداری انجام میشود، افزود: از نوزاد یک روزه تا سه سال در شیرخوارگاه و از سه تا ۶ سال در مرکز نوباوگان، ۶ونیم تا ۱۳ سال و ۱۳ تا ۱۸ سال در مراکز جداگانه نگهداری میشوند.
جعفری ادامه داد: بعد از آنکه فرزند، سن ۱۸ سالگیاش را تمام کرد، از حمایتهای مالی معنوی دیگر نیز برخوارد میشود به این صورت که بعد از آنکه کمیته فرزندان مستقل شکل گرفت و به این تشخیص رسیدیم که فرزند توانمند شده است، وارد زندگی مستقل خواهد شد.
مدیرکل سازمان بهزیستی خراسان شمالی گفت: سال گذشته به ازای هر فرزند بالای ۱۸ سال، ۲۵۰ میلیون تومان حمایت مالی شده است تا آموزشهای اولیه مانند فنی و حرفهای و سایر آموزشها را دیده باشند.
این مسئول با بیان اینکه سال گذشته ۱۲ فرزند وارد زندگی مستقل شدند، اضافه کرد: فرزندان با دستور قضایی به مراکز بهزیستی انتقال داده میشوند.
وی ادامه داد: وقتی دستگاه قضا به این تشخیص برسد که فرزند، خانواده موثری ندارد که از آن بتوانند نگهداری کند و از لحاظ مواردی مانند سلامتی جسمی، مالی و روحی، فرزند در محیط سالمی قرار ندارد، به این مراکز واگذار میشوند.
۴ میلیون تومان، هزینه ماهانه نگهداری هر کودک در شیرخوارگاه
جعفری با بیان اینکه به ازی هر فرزند سال گذشته ۴ میلیون تومان یارانه پرداخت میشد، گفت: مراکز بهزیستی که خیران اهدا کردند، به صورت هیأت امنایی اداره میشود.
وی به یکی از مسائل اساسی که در این مراکز وجود دارد اشاره کرد و توضیح داد: مشکل اساسی استیجاری بودن این مراکز است که شامل ۳۰ درصد این مراکز میشود که درخواست داریم خیران کمک کنند تا بتوانیم این املاک را خریداری کنیم.
جعفری از خیران خواست کمکها وحمایتهای آنان از مددجویان این سازمان فقط نقدی باشد تا آزادی عمل برای استفاده درست از آن برای این فرزندان مانند فراهم ساختن نیازهای درمان و آموزش داشته باشند.
این مسئول به مشکل دیگر این مراکز اشاره کرد و گفت: بخش اعظمی از درآمدهای سازمان صرف حاملهای انرژی میشود که از مسئولان مربوطه نیز درخواست داریم در این راستا مساعدت داشته باشند.
وی به تحصیل این فرزندان اشاره کرد و توضیح داد: تحصیل کودکان در مدارس دولتی و غیر دولتی است.
مدیرکل سازمان بهزیستی خراسان شمالی با بیان اینکه این فرزندان با خانوادههای خود ملاقات دارند، گفت: یکی از مسائل روحی که بیشتر دختران با آن درگیر هستند وابستگی آنان به خانوادههایشان است که بعد از سن ۱۸ سالگی میتوانند با خانوادههایشان زندگی مستقل داشته باشند.
این مسئول در پاسخ به این سوال که بعد از ۱۸ سالگی این سازمان چه حمایتهایی از این فرزندان میکند، تشریح کرد: بنا به دستورالعمل جهزیه و اقتصاد مقاومتی تا حدی که اعتبار موجود اجازه دهد، برای ایجاد شغل و کمکهای جهیزیه و اقتصاد مقاومتی این حمایتهای مادی معنموی اجرا میشود.
جعفری به سه مرکز جدید نگهداری کودکان بد سرپرست اشاره کرد و گفت: سال گذشته مرکز نگهداری شهدا افتتاح شد، همچنین در شهرستان بجنورد مراحل اولیه ایجاد ساختمان مرکز بقیه الله درحال شکل گیری است و برای احداث ساختمان مرکز ثمان نیز سال گذشته با حضور رئیس جمهور در مرکز استان و طی سفر دولت مبلغ ۱۲ میلیارد تومان مصوب شد و با پیگیری استاندار مبلغ افزایش پیدا کرد.
انجام اقدامات روانشناسی و مددکاری
فاطمه کمالی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» اظهار کرد: اکثر کودکان بد سرپرست از خانوادههایی هستند که دچار آسیبهایی مانند طلاق و ازدواج مجدد والدین، اعتیاد یکی از والدین یا هر دو، نبود سرپرست موثر در خویشان نسبی کودکان و نوجوانان، رها شدن و مجهول الهویه کودک، اعتیاد کودک است.
معاون سلامت خانواده بهزیستی خراسان شمالی در مورد مشکلات روحی روانی این کودکان، گفت: بسته به نوع مشکل و آسیبهای جسمی و روانی وارده بر کودکان، واکنشهای رفتاری متفاوت است، گاهی مشکلات خواب و ارتباط گیری سخت با دیگران، بیقراری، افسردگی و شب ادراری و همچنین اضطراب مشاهده شده است.
کمالی در مورد نگاه این کودکان به جامعه توضیح داد: بسیاری از کودکانی که به این مراکز هدایت میشوند احساس ناامیدی و ترس از آینده به دلیل طرد شدگی از خانواده در ابتدای ورود دارند اما این موضوع برای همه کودکان مصداق ندارد.
این مسئول ادامه داد: ملاحظات صورت گرفته برای همه کودکان مثل هم نیست و تفاوتهای فردی بین آنان وجود دارد که در برنامه مراقبت برای هر کودک این موضوع مورد توجه قرار میگیرد.
معاون سلامت خانواده بهزیستی خراسان شمالی گفت: برای کودکان تا سن ۱۸ سالگی در مراکز بصورت شبانه روزی اقدامات مددکاری و روانشناسی تحصیلی انجام میشود.
کمالی با بیان اینکه تمام تلاش مددکاری برای بازگشت کودک به خانواده زیستی است، توضیح داد: اگر شرایط مهیا نشد اقدامات بهزیستی برای توانمند سازی کودکان جهت حمایتهای آتی و رهسپاری موفق صورت میگیرد همچنین پیگیری تحصیل کودکان از اولویتهای مددکاری است.
این مسئول در مورد اتمام سن ۱۸ سالگی این فرزندان بدسرپرست گفت: سازمان بهزیستی بعد از ۱۸ سالگی در زمینه اشتغال فرزندان یا ازدواج آنان و ادامه تحصیل فرزندان بهزیستی حمایتهای لازم را دارد.
نتیجهگیری: کودکان بدسرپرست در استان نیازمند حمایتهای خیران هستند که با حمایتهای نقدی آنان میتوان برای بخش درمان و آموزش این کودکان اتفاقات مثبتی را رقم زد.
تهیه و تنظیم گزارش: هدیه دهقانی
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!