
مسئول بیماریهای خاص علوم پزشکی استان خبر داد:
ثبت ۴۵۰۰ بیماری خاص در خراسان شمالی
مسئول بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: در حال حاضر در استان خراسان شمالی ۴ هزار و ۵۵۰ بیمار خاص و صعبالعلاج ثبت شده است که خدمات میگیرند، البته نکته مهم این که بیماران سرطانی از این آمار جدا هستند.
مهری فرشاد در گفتگو با خبرنگار حوزه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» گفت: بیماریهای خاص و صعبالعلاج یک گروه از بیماریهایی هستند که افراد به واسطه ابتلا به آن بیماری نیاز به مراقبت و درمان تا آخر عمر دارد.
مسئول بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ادامه داد: این گروه از بیماران به دلیل شرایط ویژهای که دارند نیاز به درمانهای خاص و کمک سازمانهای حمایتی و مراقبتهای خاصی دارند به این جهت به آنها بیماریهای خاص گفته میشود.
وی با اشاره به اینکه سرطان جزو بیماریهای صعبالعلاج محسوب میشود، گفت: بیماریهای خاص از جمله MS ، تالاسمی، بیماران دیالیزی، پیوندی، جزو بیماریهای خاص محسوب میشوند.
فرشاد افزود: بیماریهای صعبالعلاج دیگری را اخیراً جزو بیماریهای این گروه دستهبندی کردهاند که اوتیسم، SMA، EB بیماریهای متابولیک هستند که تعداد آنها زیاد است و ۱۰۸ بیماری زیرمجموعه این گروه قرار میگیرند.
این مسئول با اشاره به اینکه خوشبختانه گروهی از بیماریها زیر مجموعه بیماریهای صعبالعلاج قرار میگیرد، گفت: این تقسیمبندی به این دلیل است که داروهای بیماران بهصورت خاص برای آنها تهیه و هزینه درمانی آنها با کاهش فرانشیز و یا حذف فرانشیز لحاظ میشود تا در مجموع بتوانند از خدمات خاصی که برای این گروه از بیماران در نظر گرفته شده، برخوردار شوند.
وی در پاسخ به این سؤال که در استان خراسان شمالی بیماران خاص و صعبالعلاج بیشتر درگیر کدام گروه از بیماریها هستند، گفت: بیشترین جامعه آماری که در حال حاضر در گروه بیماریهای صعبالعلاج میتوان نام برد سرطانها هستند که در همه جوامع بیشترین آمار را به خود اختصاص میدهد.
مسئول بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ادامه داد: همچنین در گروه بیماران خاص، بیماران MS هستند که باتوجهبه اینکه ابتلای خانمها نسبت به آقایان سه به یک است بیشترین مبتلایان به این بیماری خانمها هستند و این بیماری به نسبت سایر بیماریها در گروه بیماریهای خاص ابتلای بیشتری دارد.
وی یادآور شد: در حال حاضر در استان خراسان شمالی ۴ هزار و ۵۵۰ بیمار خاص و صعبالعلاج ثبت شده است که خدمات میگیرند، البته نکته مهم این که بیماران سرطانی از این آمار جدا هستند.
مصاحبه از آرزو رحمانی
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!